Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

La Generalitat prorroga fins a final d’any  els contractes de les 16 unitats de reforç del Servei de Bombers Forestals

8 octubre 2022

La Generalitat  Valenciana ha prorrogat fins al 31 de desembre els contractes de les 16 unitats de reforç del Servei de Bombers Forestals, activades el passat 1 de maig per a fer front als incendis forestals de la campanya d’estiu. Aquesta ampliació, permetrà mantindre la màxima operativitat del servei davant possibles episodis multiemergències de pluges torrencials o grans nevades per als mesos tardor i hivern.

L’ampliació de contractes de les 16 unitats de reforç afecta a un total de 180 efectius que treballaran fins al pròxim 31 de desembre, tres mesos més del que es preveu. Les 16 unitats es van sumar al maig a les 40 unitats terrestres i 6 helitransportades que presten servei d’emergència durant tot l’any.

Per províncies, les 16 unitats de reforç es distribueixen de la següent forma: onze unitats de reforç a València (Pedralba, Gilet, Alzira, Zarra, Rótova, La Font de la Figuera, Villagordo del Cabriel, Los Isidros, Calles, Bunyol i Enguera; tres a Castelló (Onda, Llucena i Altura); i dos a Alacant (Relleu i Guardamar del Segura).

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha destacat l’aposta ferma de la Generalitat “per reforçar la capacitat del Servei de Bombers Forestals per a fer front a qualsevol derivat de l’emergència climàtica, com a grans inundacions o nevades, episodis sobtats cada vegada més freqüents en la nostra Comunitat als quals pot fer front el servei”.

Ángel ha posat de manifest la gran importància d’aquestes unitats de reforç dins d’un Servei de Bombers de la Generalitat que està en formació contínua durant tot l’any. “Quan no existeixen emergències actives i en períodes de menor risc una de les nostres prioritats és la constant capacitació del nostres professionals sobre el terreny i a través de nous itineraris formatius que aposten per una major especialització per a millorar la nostra capacitat de resposta”.

El responsable de Seguretat i Emergències ha recordat que “a més dels incendis, també s’imparteixen matèries com a rescats, cerca de persones, actuacions en grans nevades o inundacions. Nous escenaris de vulnerabilitat per als quals es preparen els equips que formen part de l’operatiu”.

L’ampliació del personal de reforç fins a final d’any respon a la voluntat de l’empresa pública i de la part social d’avançar en un nou marc regulador que millore l’operativitat del servei i aportació una major estabilitat al personal de reforç. “Són mesures que, en definitiva, no sols redunden en una major qualitat del servei de bombers i bomberes de la Generalitat, sinó en el benestar i en la seguretat de tota la societat valenciana”, ha postil·lat.

Següent notícia
Compartix la notícia