Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Bravo destaca que Emergències inverteix més de 5 milions d’euros per a modernitzar les infraestructures del Servei de Bombers Forestals

14 febrer 2022

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha invertit 5’1 milions d’euros en un Pla d’Infraestructures que modernitzarà i millorarà 28 bases operatives d’emergències del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat. La consellera Gabriela Bravo ha presentat el pla aquest dilluns en les instal·lacions del nou parc d’Alcoi, on ha anunciat que “en el pressupost de 2022 està prevista la inversió de 5’1 milions d’euros i ja s’ha executat o s’està executant el 41% del Pla previst”. Per a complementar-ho, es crearan quatre centres logístics d’emergències desplegats al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana.

Segons ha assegurat la titular d’Interior, “aquest pla d’infraestructures marca un abans i un després en el plantejament estratègic de la resposta a l’emergència”. Bravo ha destacat que “la Comunitat Valenciana és especialment vulnerable al canvi climàtic i necessita una unitat que ens faça més fortes, més dinàmics i més eficaços enfront de l’emergència climàtica. Per això, en la configuració de la Unitat Valenciana d’Emergències s’integraran tots els recursos que l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències té i tindrà en el futur”.

Dins del Pla d’infraestructures d’emergències s’està actuant en la nova construcció, ampliació i reforma integral o parcial del 50% de les bases del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat. En 2021 s’han finalitzat els treballs en set parcs d’emergències, com les noves instal·lacions d’Alcoi i la Vallesa, o les reformes a Cofrentes, Carcaixent, Navarrés, Siete Aguas i Pego. A més, han començat els treballs en quatre parcs (Benlloc, Tirig, Canals i Benissa) que conclouran durant 2022. Enguany també s’escometran obres en altres 12 bases (el nou edifici d’Onil i les adequacions de Cabanes, Segorbe, Bétera, Vilamarxant, Calles, Ayora, Fuenterrobles, Yátova, Castelló de Rugat, *Fontanars, i Villena). En 2023 s’han projectat noves instal·lacions en Plans i Titaguas i la reforma integral de les instal·lacions d’Utiel.

El principal objectiu d’aquest Pla és “la modernització de les instal·lacions de forma homogènia i la seua adequació a les necessitats operatives i de confort d’un cos d’intervenció ràpida preparat per a atendre qualsevol tipus d’emergeència”, ha afirmat la consellera. “Es tracta d’una aposta clara perquè totes les unitats del Servei de Bombers Forestals, que s’integraran en la Unitat Valenciana d’Emergències, disposen d’instal·lacions i serveis adequats per a la realització del seu treball, augmentant la qualitat del servei públic prestat a la ciutadania i millorant les condicions de treball”.

El nou model de base d’emergències s’ha projectat sota els principis de funcionalitat, seguretat, eficiència energètica, inclusió i digitalització. Totes les instal·lacions comptaran amb una zona d’entrenament, vestuaris per a homes i dones, un espai de formació, despatxos de treball, una àrea d’estada i descans a més de garatges amb taller i magatzems. A més, es desenvoluparà un pla de digitalització per a cada infraestructura sobre la base dels objectius de l’Agenda Espanya Digital 2025.

Durant la visita, la consellera Bravo ha anunciat que, de manera complementària a aquest Pla d’infraestructures, “crearem quatre centres logístics d’emergències distribuïts per a cobrir tot el territori que serviran de suport a les unitats d’intervenció”. Aquests magatzems estaran operatius durant el 2022 i se situaran a la Vega Baixa, Alcoi, Paterna i Castelló.

La consellera Bravo ha insistit que “aquesta inversió de més de 5 milions d’euros demostra el compromís del Consell amb la seguretat i amb la vida dels valencians i valencianes”. “Volem que els professionals que treballen en la resposta a les emergències, ha afegit, “compten amb tots els recursos tecnològics avançats per a ser més eficaços en la protecció de la persones i els recursos naturals”.

Següent notícia
Compartix la notícia