Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

La SGISE actualitza l’activitat empresarial del Servei de Bombers Forestals per a englobar-la en Protecció Civil

29 novembre 2021

La Direcció de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE) ha actualitzat la seua activitat empresarial, que passa a englobar-se en l’àmbit de la Protecció Civil. Fins ara, l’activitat del Servei de Bombers i Bomberes Forestals que es va subrogar a la Generalitat estava registrada com una labor de suport a la silvicultura. La pròxima nòmina, que s’emetrà al desembre, ja reflectirà el nou codi d’ocupació.

Fruit del treball realitzat per les seccions sindicals i la Direcció de la SGISE, s’ha registrat el canvi del Codi Nacional d’Activitat Empresarial (CNAE) en el Registre Mercantil i ja s’ha comunicat a la Seguretat Social que l’activitat principal del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat passa a ser el de Protecció Civil (8425).

Atenent la reivindicació de la part social, la Direcció de la SGISE va iniciar els estudis pertinents per a poder articular l’actualització del CNAE. Després de comprovar que l’activitat principal realitzada des de l’1 d’abril de 2019 pel Servei de Bombers i Bomberes Forestals encaixava millor en l’àmbit de la Protecció Civil, es va elevar al Consell d’Administració la modificació dels estatuts necessària, que es va acordar el 10 de febrer. Aquest canvi va ser ratificat pel ple del Consell el mes de març. Posteriorment, s’ha realitzat la modificació dels estatuts de la *SGISE mitjançant escriptura pública i amb ella s’ha pogut comunicar el canvi al Registre Mercantil i a la Seguretat Social.

La consideració de l’activitat del Servei de Bombers i Bomberes Forestals dins de l’àmbit de la Protecció Civil era una reivindicació històrica dels treballadors i les treballadores. Es tracta d’un avanç per al reconeixement de la categoria professional de Bomber/a Forestal i del Codi Nacional d’Ocupació (CNO) en la Seguretat Social.

Següent notícia
Compartix la notícia