Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Un total de 24 bombers i bomberes reben en l’IVASPE la formació de Nova Incorporació al Servei de Bombers Forestals de la SGISE

30 maig 2022

• El curs està compost per tres mòduls que sumen 80 hores de formació i que es desenvoluparan en les instal·lacions de Cheste i al parc de bombers de Yátova

Un total de 24 bombers i bomberes forestals inicien hui en l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) la Formació per a la Incorporació al Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergència (SGISE), composta de tres cursos i un total de 80 hores, que es desenvoluparan en les instal·lacions de Cheste i al Parc dÈmergències de la Generalitat Valenciana de Yátova.

Des de hui i fins al 14 de juny els alumnes rebran formació en tres mòduls: el de nou Ingrés (44 hores); el de Seguretat en Extinció d’Incendis Forestals (21 hores) i el Bàsic d’Eines Mecàniques (16 hores).

Aprendran nocions sobre el comportament del foc, tàctiques d’extinció (atac directe i indirecte), mitjans aeris, les comunicacions durant una emergència i tipologies d’incendis, entre moltes altres coses.

La part pràctica, que en la seua majoria es desenvoluparà al parc de Yátova, inclourà exercicis de seguretat, reconeixement i maneig d’una autobomba, ús de les eines mecàniques (fonamentalment la motoserra i la desbrossadora), obertura de línies de defensa, pràctiques d’atrapament (inclòs un simulacre), etcètera.

A més, els alumnes dedicaran un matí de pràctiques a l’embarcament i desembarcament, així com a un vol d’acomodació en helicòpter, perquè es familiaritzen i coneguen els procediments i normes de seguretat d’aquest mig aeri, clau en l’extinció d’un incendi forestal.

Fins i tot es dedicarà una jornada de tres hores a plantejar altres escenaris d’emergència en els quals els bombers són en moltes ocasions mobilitzats, com és el cas de la cerca de persones desaparegudes i accidents de trànsit.

Recordar que la Generalitat ha reforçat, des de l’1 de maig, en un 40% les unitats del Servei de Bombers Forestals amb l’objectiu d’ampliar el nombre d’efectius disponibles per a fer front els possibles incendis forestals que es declaren durant la campanya d’estiu. Un total de 16 unitats de reforç se sumaran, d’aquesta manera, a les 40 que treballen al llarg de l’any, i estaran operatives fins al 31 d’octubre per a així donar resposta també a les pluges torrencials de principis de tardor.

En concret seran 180 efectius de bombers forestals de la Generalitat els que s’han incorporat al servei en les tres províncies de la Comunitat Valenciana, repartits en 16 unitats treballant en doble torn. Per províncies, 11 unitats de reforç s’incorporaran a la província de València, 3 a Castelló i 2 a Alacant.

Següent notícia
Compartix la notícia