Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

S’incorporen 12 nous bombers i bomberes a les unitats del servei després del període de formació corresponent

5 setembre 2022

El servei de bombers i bomberes forestals de la Generalitat incorpora nou personal destinat a les unitats, després de la realització de la formació bàsica prèvia a la seua incorporació. Les noves incorporacions tindran com a destí les unitats de la Vall d’Alcalà, Ademuz, Navarrés, Montán, la Font de la Figuera, Eslida, Titaguas, Buñol, Tibi i Cabanes.

Els nous bombers i bomberes han realitzat el curs bàsic d’incorporació que és requisit per a l’accés al Servei.

Aquesta formació, impartida per l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), consta de 9 jornades tant de sessions teòriques com pràctiques en les quals es forma sobre comportament del foc, tàctiques d’extinció, actuació en la interfície urbà-forestal, procediment de comunicacions, així com un mòdul específic de seguretat en l’extinció d’incendis forestals on s’aborden diferents protocols i mesures de seguretat com el OCELA.

En aquesta formació, s’inclou també una jornada d’actuació en altres tipologies d’emergències en l’àmbit rural, funcions que també desenvolupa el Servei, així com la prevenció de riscos laborals.

A més, s’han realitzat pràctiques de maneig dels equips de comunicacions TETRA, de primers auxilis, de tinguts de mànegues, d’eina manual i de com resoldre situacions d’atrapament per incendi forestal.

En la part de comunicacions s’ha fet especial esment al correcte maneig dels terminals TETRA de la xarxa COMDES i l’alumnat ha posat en pràctica la sistemàtica de comunicacions, la realització de trucades d’emergència o la utilització de la funció repetidor i Gateway.

En el cas de les pràctiques de primers auxilis, l’objectiu ha sigut conéixer tots els tractaments d’assistència sanitària inicial i saber manejar les tècniques adequades per a cadascuna de les situacions diferents en què pot trobar-se una persona accidentada (cremades, shock o xoc, politraumatisme, desmai, insolació, ofegament, enverinament,…) amb la finalitat de saber decidir de manera clara i ràpida com manejar cadascuna d’aquestes situacions amb el major cuidat fins que personal sanitari atenga la víctima.

A l’alumnat se li ha preparat en l’avaluació de riscos per a les diferents activitats que realitzen les Unitats de Bombers Forestals, en el coneixement de les normes preventives específiques de cada risc, en la correcta utilització dels Equips de Protecció Individual i de les mesures de control i les normes preventives en cada procediment de treball.

En l’aeròdrom de Siete Aguas, s’han realitzat les pràctiques de reconeixement i valoració de les zones de seguretat, les rutes de fuita, aplicació del protocol OCELA, la simulació i resposta davant un atrapament d’una unitat, l’exercici d’autoprotecció amb autobomba, així com la preparació de helisuperfícies eventuals i pràctica d’embarcament i desembarcament en cas de ser helitransportades.

Inclusió del personal de gestió

Aquesta edició del curs bàsic d’extinció d’incendis per a noves incorporacions ha comptat, per primera vegada, amb la inclusió d’alumnat procedent de departaments de gestió de la SGISE. L’objectiu d’aquesta nova pràctica formativa forma part de l’estratègia del departament de RH-Formació per augmentar el coneixement de les activitats que realitza el personal operatiu i incrementar les capacitats del servei en la planificació i la logística de qualsevol mena d’emergència.

Següent notícia
Compartix la notícia