Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Sgise avança a l’1 d’abril la contractació de les unitats de reforç del Servei de Bombers Forestals

15 març 2024


La Societat General Integral dels Serveis d’ Emergències (SGISE)  avança a l’1 d’abril la contractació de les unitats de reforç del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat per a reforçar la capacitat de resposta enfront de l’increment d’incendis registrats en les últimes setmanes i la coincidència amb la festivitat de la Setmana Santa i Pasqua, unes dates de major afluència de visitants a les zones de muntanya de la Comunitat Valenciana.

El Servei de Bombers Forestals de la Generalitat s’ampliarà amb les 16 unitats que conformen el reforç. Enguany s’avança la contractació d’aquestes unitats en quinze dies perquè en 2023 es van incorporar el 15 d’abril. Donada la preocupació per la situació actual en les muntanyes, també s’avança al 26 de març la presentació del dispositiu extraordinari contra incendis forestals de Setmana Santa i Pasqua, i que l’any passat es va realitzar el 5 d’abril.

Per tant, a partir de l’1 d’abril i per un període de sis mesos, s’incorporaran aquestes unitats que se sumen a les 40 terrestres i sis helitransportades que treballen durant tot l’any. Es distribuiran de la manera següent: onze a València (Pedralba, Gilet, Alzira, Zarra, Ròtova, La Font de la Figuera, Villargordo del Cabriel, Els Isidros, Calles, Bunyol i Énguera; tres a Castelló (Onda, Llucena i Altura); i dos a Alacant (Relleu i Guardamar del Segura).

Les altes temperatures registrades en els últims mesos, unit a l’escassetat de pluja i la sequedat en les muntanyes amb gran càrrega de combustible si es declara un foc, fa que s’hagin de prendre mesures per a fer front a qualsevol tipus d’emergència que es pugui produir en els espais naturals de la Comunitat Valenciana.

A tots aquests factors de risc s’afegeixen també els antecedents de grans incendis forestals registrats en anys precedents fora del període de màxim risc, com per exemple el de Vilanova de la Reina, en el qual es van cremar 5.000 hectàrees de gran valor ecològic, o l’incendi de Montixelvo, que va arrasar 2.500 hectàrees.

Següent notícia
Compartix la notícia