Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Quatre bombers de la Generalitat promouen una iniciativa solidària per a finançar el primer camió forestal en l’amazones bolivià

26 desembre 2020

Els bombers forestals de la SGISE Edgar Juan, de la unitat de Castelló de Rugat; Andrea Carpio i Fernando Pérez, de la unitat de Tírig; i Jorge Gómez, de la unitat de Benissa, han promogut una campanya solidària de micro mecenatge per a recaptar els 25.000 euros que costa el primer camió forestal que hi haurà a Bolívia, que es destinarà a lluitar contra els greus incendis que assolen la selva amazònica des de fa mesos.

La campanya, que finalitza el pròxim 1 de gener, sorgeix de la seua experiència en una missió internacional humanitària desenvolupada a l’octubre en Vall de Riu Gran, en Masicuri. Si aconsegueixen el seu objectiu de finançar el primer vehicle forestal en l’Amazones bolivià podrien contribuir de manera decisiva a l’extinció dels incendis que se succeeixen massivament en la selva, dotant de mitjans i eines clau als bombers forestals “quebrachos” que treballen de manera voluntària.

Durant la seua estada humanitària en la primera missió internacional empresa per membres del cos de bombers de la Generalitat, van conviure amb el col·lectiu de persones que participa en les tasques d’extinció en la selva amazònica boliviana sense obtindre cap remuneració econòmica i en condicions molt precàries quant a equipament tècnic i formació.

Els quatre valoren la seua experiència al país andí molt positivament i reconeixen que, donades les característiques especials d’aqueixos incendis de gran envergadura, han tornat a Espanya amb coneixements molt valuosos a nivell professional i una experiència vital de gran valor humà, resultat de l’estreta convivència amb els bombers voluntaris “quebrachos”.

Aquesta és la primera missió internacional d’ajuda en l’extinció d’incendis que propicia la SGISE, que a més va donar material ignífug, uniformes i eines. Es poden realitzar donacions per a aquesta iniciativa solidària a través de la pàgina web www.migranodearena.org/reto/amazonas-te-necesita

Un camió per als quebrachos

Següent notícia
Compartix la notícia