Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Més de 300 efectius terrestres i 20 aeris treballen en l’extinció de l’incendi forestal de Venta del Moro que ha calcinat 800 hectàrees

4 juliol 2022

València (04.07.22). El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mantingut una reunió de coordinació aquesta tarda en el Lloc de Comandament Avançat (PMA) de l’incendi forestal declarat el diumenge a Venta del Moro. Puig ha assegurat que es tracta d’un foc “molt complex que ha passat d’afectar 100 hectàrees de terreny forestal a prop de 800, després de reactivar-se aquest migdia”.

Més de 300 efectius terrestres i 20 mitjans aeris de Bombers Forestals de la Generalitat, dels tres Consorcis de Bombers, dels Ministeris d’Interior i Medi Ambient i efectius de Castella-la Manxa, entre altres, treballen en la zona afectada per a perimetrar el foc i intentar que no es propague cap a les Hoces del Cabriel, un paratge d’alt valor ecològic. Només durant la vesprada de hui, els mitjans aeris desplegats en la zona han realitzat més de 100 descàrregues.

El President ha afirmat que durant aquests dies “els bombers han fet un treball extraordinari” però ha explicat que “aquesta vesprada, a partir de les 15.30 s’ha originat un canvi de vent, que ha generat una operació convectiva que finalment ha desbordat la situació fins a afectar un perímetre de 800 hectàrees”.

Puig ha aclarit que aquesta nit “esperem aprofitar una situació meteorològica més favorable, encara que hem de tenir en compte que les perspectives per a demà seran molt negatives. S’espera un canvi en el vent cap a ponent i, a mitjan vesprada es preveuen tempestes”.

Durant la seua intervenció, el President ha confirmat que no ha sigut necessària l’evacuació de persones, únicament alguna casa de camp. “Ens fa mal en l’ànima el que passe a les muntanyes, però en qualsevol incendi el més important són les persones”, ha aclarit.

Següent notícia
Compartix la notícia