Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Més de 2.300 persones s’inscriuen en la borsa per a optar a una plaça de bomber forestal

5 agost 2020

– La Generalitat preveu cobrir de manera immediata més de trenta places de bomber forestal a través de la borsa urgent d’ocupació temporall

La Societat Valenciana de Gestió Integral d’Emergències (SGISE) ha rebut 2.315 sol·licituds d’inscripció en la borsa urgent d’ocupació temporal convocada per a cobrir les necessitats del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat.

Aquesta borsa permetrà cobrir de manera immediata més d’una trentena de places i atendre les possibles baixes i vacants que es produïsquen en els pròxims mesos.

Des que s’obrira el període d’inscripció dissabte passat, i fins a aquest dimecres a les 12.00 hores, moment en què s’ha tancat el termini per a presentar les sol·licituds, més de 2.300 persones han mostrat interés a poder formar part de la plantilla del cos de Bombers Forestals de la Generalitat.

Es tracta de la primera borsa de treball temporal convocada per l’SGISE des que aquesta societat va assumir l’abril de 2019 el Servei de Bombers Forestals.

Una comissió de selecció formada per quatre membres, un de la Societat Valenciana de Gestió Integral d’Emergències, amb veu però sense vot, i tres membres designats entre el personal de la Generalitat i el sector públic instrumental d’aquesta, o d’altres administracions públiques que ocupen places amb requisits de formació o funcions semblants a les places convocades, serà ara l’encarregada de realitzar la valoració dels requisits i mèrits d’aquesta convocatòria.

Després de revisar que els aspirants reuneixen els requisits exigits en les bases de la borsa de treball temporal, l’SGISE publicarà un primer llistat amb tots els sol·licitants que hagen presentat la seua documentació en temps i format.

Posteriorment, es publicarà un llistat definitiu amb un total de 700 candidats i candidates i, finalment, es publicarà un llistat definitiu i ferm amb els 500 aspirants ordenats segons els mèrits aportats.

Les persones proposades per a la contractació podran desenvolupar l’exercici de les seues funcions en qualsevol de les bases de Bombers Forestals de la Comunitat Valenciana. La borsa urgent d’ocupació temporal tindrà una vigència màxima d’un any.

Bombers Forestals de la Generalitat

El Servei de Bombers Forestals compta per a la campanya estival amb 850 professionals distribuïts al llarg de tota la Comunitat Valenciana, previnguts per a poder actuar davant de qualsevol incendi declarat en terreny forestal. Els Bombers Forestals de la Generalitat s’organitzen en 62 unitats, 56 de les quals són terrestres i 6 helitransportades.

Cal recordar que per a la campanya contra incendis forestals de 2020, que s’estendrà enguany fins al 16 de novembre, la Generalitat disposa de 45 autobombes, 9 helicòpters (2 de coordinació i 7 d’extinció) i 9 avions (7 de terra i 2 amfibis).

Següent notícia
Compartix la notícia