Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

La SGISE incorpora 36 persones noves al Servei de Bombers Forestals

20 juliol 2022

La Societat Valenciana de Servei Integral de Gestió d’Emergències dona la benvinguda a 36 bombers i bomberes forestals procedents de la borsa urgent.

Aquests nous treballadors i treballadores, que ocuparan llocs per tot el territori de la Comunitat Valenciana s’incorporen al servei d’extinció d’incendis forestals després de superar un curs selectiu de 80 hores impartit per l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències durant els mesos de juny i juliol.

Les Unitats de Parcent, Requena, Enguera, Xàtiva, Altura, Ontinyent, Font Roja, Segorbe, Sinarcas, Barracas, Vistabella, Villena, Guardamar del Segura, Yátova, Xixona, Zarra, Ademuz, Titaguas, Calles, Castelló de Rugat, Gilet, Bétera, La Vallesa, Pedralba, Ballestar, Morella, Llucena i Sant Mateu són algunes de les unitats en les quals han començat a prestar serveis aquests nous bombers i bomberes forestals.

Aquestes adjudicacions, han sigut possibles gràcies a l’alta participació i predisposició de tota la plantilla en el procés de mobilitat funcional posat marxa amb anterioritat, en el qual molts dels treballadors i treballadores del Servei Operatiu han passat a ocupar llocs vacants de major responsabilitat aprofitant el talent intern de l’empresa pública.

La publicació setmanal de diferents vacants en la borsa de bombers forestals, respon a necessitats urgents i ineludibles, atés que el Servei de Bombers Forestals que gestiona la SGISE està contemplat com a servei essencial el art.32 de la llei 13/2010 de 23 de novembre, de la Generalitat, de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, i compta a més amb una RLT aprovada de 948 llocs estructurals.

Les causes que originen aquestes cobertures temporals són conseqüència principalment d’incapacitats temporals, jubilacions parcials, excedències, mobilitats funcionals, o l’impacte de l’equiparació del permís de paternitat al de maternitat, en un servei on el 92% de la plantilla és masculina.

La Direcció continua treballant a reforçar l’operatiu, i confia que les noves borses urgents publicades recentment puguen resoldre’s al més prompte possible amb la fi cobrir amb un procediment àgil totes les posicions temporals que es generen en el servei, mentre es desenvolupen els processos d’Oferta pública d’ocupació que permeten cobrir-les de manera definitiva.

Següent notícia
Compartix la notícia