Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

La SGISE impulsa un pla de preparació física per a reforçar la recuperació de les bomberes forestals després de la gestació i el part i facilitar la seua reincorporació en les millors condicions

23 maig 2022

• Es tracta d’un projecte de foment de la salut física femenina pioner en l’àmbit dels dispositius de bombers i bomberes forestals d’Espanya

• Les dones del Servei que estiguen embarassades o hagen donat a llum recentment poden sol·licitar el pla formatiu, amb més de 150 exercicis dirigits i suport audiovisual

La Societat Valenciana de Gestió Integral de Serveis d’Emergències (SGISE) ha desenvolupat un pla de formació física, recollit en un dossier interactiu que conté més de 150 exercicis i rutines, destinat a totes les dones del Servei de Bombers i Bomberes Forestals que es troben en període de gestació o postpart. Gràcies a aquest projecte, el primer d’aquest tipus entre els dispositius d’extinció forestal a Espanya, les treballadores poden accedir a una potent eina de suport que els permetrà disposar de la millor condició física i de salut durant l’embaràs, el part i el postpart, a més de facilitar la seua recuperació per a la reincorporació en plena forma a les exigents tasques del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat.

El document, desenvolupat per l’àrea de formació física, conté instruccions detallades sobre com executar cada exercici així com directrius per a realitzar-los de manera segura i eficient. A més, cada rutina està vinculada a material gràfic, vídeos i fotografies que complementen la informació i faciliten la correcta realització de cadascuna.

El pla de preparació física inclou rutines orientades a cada trimestre de gestació i propostes de sessions d’entrenament estructurades amb una variada tipologia d’exercicis específics per a cada part del cos, de reeducació postural, respiració, estiraments o activació analítica del sòl pelvià. També inclou informació sobre els canvis fisiològics que es produeixen en la dona durant i després de l’embaràs i una descripció dels beneficis i les contraindicacions de la pràctica física en aquests períodes.

El pla està enfocat a dotar de recursos i incentivar a les bomberes forestals a mantindre un embaràs i postpart actius, garantint la pràctica segura i adequada d’activitat física. Els estudis mostren que després del part i sobretot durant el primer any, les dones redueixen els seus nivells d’activitat física de manera significativa a causa de la falta de temps i a les cures del bebé. Aquest projecte pot ajudar a reduir el risc de possibles complicacions durant l’embaràs i facilita una reincorporació gradual a les tasques pròpies del Servei, un treball amb inherents necessitats de caràcter físic.

Les dones que estiguen embarassades o en període de postpart poden sol·licitar el pla d’entrenament i el dossier interactiu a través del departament de Recursos Humans. Amb el desenvolupament d’aquest projecte, la *SGISE avança en la protecció de la salut femenina i en el compromís de considerar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones com a pilar fonamental en la gestió del Servei.

Següent notícia
Compartix la notícia