Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

La SGISE implementarà tecnologia cloud i d’intel·ligència artificial per a detectar el nivell de gasos que inhalen els bombers forestals

16 juny 2022

La Societat Valenciana de Gestió Integral d’Emergències (SGISE) implementarà una solució amb tecnologia cloud i intel·ligència artificial l’objectiu de la qual és previndre i protegir els bombers i bomberes forestals de la Generalitat de la inhalació de gasos tòxics en un incendi, la major causa de mortalitat en aquest col·lectiu professional.

La gerent de la SGISE, María Duart, ha participat en el Digital Enterprise Xou, un congrés internacional que se celebra del 14 al 16 de juny a Màlaga. La responsable de l’empresa que gestiona el servei de bombers forestals de la Generalitat ha intervingut en la taula “Tecnologia per al bé: Com la digitalització redefineix l’atenció en l’emergència”, de la mà de l’empresa de serveis de digitalització Kyndryl, Samsung Electronics, representants del *GRAF (Grup de Reforç d’Actuacions Forestals) de Catalunya i la Direcció General d’Emergències i Protecció Civil de la Junta d’Andalusia.

Duart ha destacat que la participació en aquest projecte respon a “l’aposta clara de la *SGISE per la innovació, la digitalització i l’adopció de mesures de protecció i seguretat en el Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, sempre comptant amb el treball transversal des dels departaments de la Tecnologia de la Informació i la Comunicació, Recursos Humans i Prevenció de Riscos Laborals”.

El test pilot d’aquesta solució per a la detecció de gasos en incendis forestals es realitzarà en els pròxims mesos comptant amb la participació de tres equips a Castelló, València i Alacant, que són els que habitualment participen en les activitats de les cremes prescrites. Cadascuna de les persones que provarà el sistema portarà dos dispositius: un encarregat de detectar a través de sensors incorporats al seu equip de protecció, els gasos tòxics als quals s’exposen els professionals (monòxid de carboni o diòxid de nitrogen); i un altre que consisteix en una aplicació mòbil connectada a través d’un smartwatch que recull informació de les constants vitals de les persones quan estan intervenint en el foc. Totes aquestes dades es recolliran en temps real gràcies a la tecnologia cloud.

L’objectiu és disposar de dades personalitzades de l’exposició a l’incendi en temps real, i també de l’exposició acumulada. Des del centre de comandament es controlarà la informació que generen tots dos dispositius i es permetrà la presa de decisions anticipades per a protegir els bombers i bomberes d’una exposició elevada a gasos mentre estan extingint el foc.

El projecte Prometeu, en el qual participa la SGISE, està desenvolupat per la comunitat tècnica Pyrrha i ha sigut per creat Prometeu Platform S.L., en col·laboració amb l’empresa Kyndryl, amb la finalitat de contribuir a accelerar el desenvolupament i la implementació de tecnologia de seguretat per a bombers a tot el món. El projecte Pyrrha està basat en la tecnologia de codi obert i mostra com la tecnologia pot ajudar a millorar la nostra societat.

El Digital Enterprise Xou (DONES) és un congrés global que reuneix les principals empreses tecnològiques del món, i reuneix 500 experts i personalitats de reconegut prestigi internacional en transformació digital amb l’objectiu de compartir coneixement, estratègies i casos d’èxit.

Següent notícia
Compartix la notícia