Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

La SGISE i l’Agència Valenciana Antifrau signen un protocol per a posar en marxa les bústies de denúncia i el Pla d’Integritat

5 abril 2023

El president de la Societat Valenciana de Gestió Integral de Serveis d’Emergències (SIGSE), José María Ángel Batalla, i el director de l’Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares, han signat un protocol de col·laboració entre ambdues institucions que ajudarà a impulsar el Pla d’Integritat en el qual està treballant el Servei de Bombers i Bomberes Forestals.

Ángel, ha destacat que “a través d’aquest acord marc la SGISE intensificarà les accions per a aplicar les pràctiques de transparència i bon govern en l’entitat”.

Dins de les línies generals del Pla d’Integritat es contempla la posada en marxa de bústies de denúncia, tant interns com externs, donant compliment d’aquesta manera a l’exigència de la nova Llei 2/2023 reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

Amb aquesta Llei publicada en el BOE el passat 21 de febrer, es transposa a l’ordenament jurídic espanyol la Directiva Europea 1937/2019, de protecció de les persones que informen sobre infraccions del Dret de la Unió, més coneguda com a Directiva Whistleblowers.

La SIGSE habilitarà com a canal extern de denúncies la bústia de l’Agència Valenciana Antifrau, el qual estarà visible en la seua pàgina web. Aquest recurs garanteix la confidencialitat de les persones denunciants, a més de permetre la possibilitat de poder realitzar les denúncies de manera anònima.

La col·laboració entre ambdues institucions també s’estendrà a altres accions i activitats com les de caràcter formatiu on el personal del servei d’emergències rebrà formació en aspectes relacionats amb el foment de l’ètica i la integritat pública, així com de la prevenció i la detecció de situacions constitutives de frau i corrupció.

El Pla d’Integritat de la SGISE contindrà entre d’altres una declaració institucional d’integritat, la incorporació de la integritat institucional en la planificació estratègica, l’habilitació d’un canal específic de denúncies intern i la connexió amb el canal de denúncies extern de l’Agència Valenciana Antifrau, la regulació i gestió dels conflictes d’interés, la formació de personal en matèria d’integritat, o el foment i divulgació de la cultura de l’ètica i integritat pública.

Després de subscriure aquest conveni, José María Ángel ha mostrat la seua satisfacció: “Caminarem junts a fi d’aconseguir un doble objectiu. El primer d’ells és aportar una major transparència a la gestió, perquè eixe és un principi bàsic i irrenunciable en qualsevol activitat relativa a les entitats i organismes públics. En segon lloc, aquest conveni també garanteix el major accés a la informació de la ciutadania a aquestes entitats i, com a conseqüència, acostem la nostra gestió a la societat”.

Per la seua banda, el director de l’Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares, ha destacat “la importància que té la signatura d’un protocol de col·laboració entre l’Agència Valenciana Antifrau i la SIGSE, que permetrà donar compliment a la nova Llei de protecció de les persones denunciants de corrupció i a la consolidació de majors nivells d’ètica i integritat pública”.

Següent notícia
Compartix la notícia