Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

La SGISE forma a comandaments de bombers i bomberes forestals per a potenciar les “soft skills” dels seus equips

29 juny 2023

La Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergència (SGISE) ha programat una jornada de formació en col·laboració amb EDEM Escola d’Empresaris orientada a potenciar les denominades “soft skills” o habilitats blanes dels seus equips. A través d’aquest itinerari formatiu, l’entitat pública pretén aportar una visió i coneixement de noves qualitats i eines de lideratge per als comandaments del Servei de Bombers i Bomberes Forestals. El programa, que comprén tres blocs, està orientat a desenvolupar noves habilitats pròpies i necessàries per a les funcions que desenvolupa l’equip humà d’aquest servei essencial, el denominat “upskilling”.

El primer d’ells, és del de lideratge, que abordarà la millora de la capacitat de tractar amb persones establint proximitat i exigència personal en iguals proporcions; l’adquisició de claus per a fomentar una cultura d’equip que facilite una major motivació i cohesió, dos elements essencials per a aconseguir una major productivitat.

D’altra banda, gràcies a la formació en gestió d’equips, els assistents a la jornada desenvoluparan habilitats directives fonamentals per a gestionar equips amb èxit potenciant el bon clima i els resultats de treball. En tercer lloc, per a aprendre sobre la resolució de conflictes, el professorat impartirà tècniques de resolució efectiva de problemes amb la finalitat de millorar la convivència dins dels equips i fomentar l’harmonia dins de l’organització.

Amb aquesta sessió formativa, la SGISE realitza una prova pilot a fi de testar tant el format com el contingut en un equip de 25 persones, fora del context i dels espais habituals de treball.

Programa de formació basat en l’especialització

Aquesta nova experiència formativa s’emmarca en el pla de formació del servei, que va arrancar l’any 2022. Aquest programa es va configurar amb l’objectiu d’orientar els esforços cap al capital humà de SGISE i així millorar la qualificació i professionalització de la plantilla dotant-los d’un adequat nivell de coneixements, habilitats i actituds que els proporcionaran les eines per a exercir el seu treball amb la major professionalitat, durant el primer semestre de 2023.

El president de la SGISE, José María Ángel, ha afirmat que “dirigir no resulta una tasca fàcil tant abans, com durant i després de la intervenció”, i ha afegit que el lideratge és una estratègia i una destresa, les claus de la qual són: l’anticipació, la motivació, la presa de decisions i la implementació de les lliçons apreses”.

D’altra banda, María Duart, gerent de la SGISE, ha subratllat que “la formació en competències personals o soft skills permet a les persones desenvolupar-se adequadament i de manera positiva en el seu entorn i això és clau per a la bona execució del Servei i la convivència en les bases”.

EDEM és una fundació sense ànim de lucre de caràcter privat la missió del qual és la formació d’empresaris, directius i emprenedors i el foment del lideratge, l’esperit emprenedor i la cultura de l’esforç, convertint-se així en font de talent per a la societat. Forma part, al costat de l’acceleradora i incubadora Llançadora i la societat d’inversió Angels, del pol d’emprenedoria Marina d’Empreses.

Següent notícia
Compartix la notícia