Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

La SGISE constitueix la Comissió Negociadora que elaborarà el primer Pla d’Igualtat del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat

8 novembre 2021

La Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE) ha constituït la Comissió Negociadora que haurà de desenvolupar el primer Pla d’Igualtat del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat. Aquesta comissió està composta paritàriament per representants de les seccions sindicals i de la Direcció de la SGISE, que podran comptar amb l’assessorament de persones expertes en la matèria durant tot el procés.

En la sessió constitutiva, celebrada aquest matí en les instal·lacions de Paterna, s’ha aprovat per unanimitat un pla de treball que estableix tres etapes per a l’elaboració del Pla d’Igualtat de la SGISE. La primera fase consistirà en la recollida i anàlisi d’informació sobre l’estructura organitzativa i la gestió dels recursos humans de l’empresa. D’acord amb el Reial decret 901/2020, que regula els plans d’igualtat i el seu registre, es reuniran dades relatives al procés de selecció i contractació; classificació professional; formació; formació professional; condicions de treball; exercici corresponsable dels drets de la vida personal, familiar i laboral; i infrarepresentació femenina. A més, s’ha acordat realitzar una consulta qualitativa a tots els treballadors i treballadores a través d’una enquesta voluntària i anònima que determinarà la percepció de la plantilla sobre la situació de l’empresa en matèria d’igualtat.

En segon lloc, s’escometrà una auditoria retributiva entre dones i homes i una anàlisi dels salaris de tot el personal. Posteriorment, una empresa externa especialitzada en igualtat s’encarregarà de tractar tota la informació recopilada en les dues primeres fases amb l’objectiu d’elaborar un diagnòstic de situació. Aqueix diagnòstic serà el punt de partida per a establir els objectius i les mesures correctives del Pla d’Igualtat. La tercera etapa se centrarà en la concreció de propostes i en l’elaboració d’un pla d’accions.

La Comissió Negociadora també ha acordat prioritzar l’elaboració d’un protocol contra l’assetjament sexual i s’ha marcat el repte d’aprovar-lo abans que finalitze l’any.

Següent notícia
Compartix la notícia