Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

La SGISE avaluarà eines desenvolupades a través del projecte europeu Assistance

27 juny 2021

La Societat Valenciana de Gestió Integral de les Emergències, l’empresa que gestiona el Servei de Bomberes i Bombers Forestals de la Generalitat participarà a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) en la fase final del projecte europeu Assistance per a provar i avaluar les eines tecnològiques desenvolupades en aquest projecte amb la intenció d’incrementar la protecció i eficiència dels equips de primera intervenció.

La AVSRE forma part d’aquest projecte al costat d’una vintena d’entitats i organismes de la Unió Europea que coordina la Universitat Polictècnica de València des de maig de 2019. La celebració de la fase final del projecte està prevista a la fi de 2021 i principis de 2022 i consisteix en la realització de tres esdeveniments a nivell nacional i internacional per a posar en funcionament les eines tecnològiques que s’han desenvolupat entre els diferents organismes participants.

L’objectiu del projecte Assistance és ajudar i protegir els diferents tipus d’organitzacions de primera intervenció que treballen coordinats en una emergència i millorar les seves capacitats davant situacions complexes amb l’ús de noves tecnologies, a través d’una capacitació avançada i adaptada a les necessitats de l’incident que combaten.

El Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat podrà utilitzar i avaluar la idoneïtat de les eines desenvolupades pels socis tecnològics del projecte. En concret, es tracta de dos tipus d’eines tecnològiques: l’ús d’aplicacions SA o Situation Awareness i plataformes de realitat virtual, mixta o augmentada.

La Situation Awareness està enfocada per a incrementar la presa de consciència de la situació en la qual intervenen a través de la ubicació de recursos, amb vídeos en temps real de l’emergència o el coneixement de l’estat de les rutes d’evacuació amb l’ús de drons o robots equipats amb sensors.

Les plataformes de realitat virtual, mixta o augmentada estan enfocades per a un entrenament més personalitzat que permet millorar habilitats i capacitats dels recursos de primera intervenció adaptades a les necessitats de cada organització.

Aquest projecte europeu permetrà al servei de bombers i bomberes valencià formar part d’una xarxa europea de formació avançada i la possibilitat de compartir experiències i procediments d’actuació en entorns de formació virtuals.

Següent notícia
Compartix la notícia