Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

La SGISE amplia la protecció de la salut femenina amb una revisió ginecològica completa anual per a les seues treballadores

12 maig 2022

La Societat Valenciana de Gestió Integral de Serveis d’Emergències (SGISE) amplia la protecció de la salut de totes les seues treballadores a través d’una revisió ginecològica completa, complementària a la revisió mèdica general, que podran rebre de manera voluntària anualment. Estes proves preventives inclouen un examen abdominal i de la pelvis, citologia cervical, ecografia transvaginal i palpació de mames o mamografia en funció de l’edat. La mesura s’emmarca dins d’un programa preventiu de malalties femenines amb l’objectiu de detectar i previndre malalties com el càncer, osteoporosi, cardiopaties i altres trastorns importants que poden afectar el benestar físic i emocional de les dones de manera singular.

Les treballadores de la SGISE que desitgen sotmetre’s a la revisió ginecològica durant 2022 poden sol·licitar-ho a través de l’àrea de Prevenció de Riscos Laborals remetent una sol·licitud signada fins al 30 de maig. Posteriorment, serà la mútua qui cite a les pacients per a la realització de l’estudi complet en la seu més pròxima al seu domicili i gestione els resultats de les proves.

Amb aquest programa, la SGISE avança en el seu compromís ferm amb la protecció de la salut de totes les dones i en benefici del benestar del seu estat físic i emocional. En este sentit, l’àrea de Formació Física ha desenvolupat un manual multimèdia d’exercicis i rutines, acompanyats de material gràfic explicatiu, que podran realitzar-se durant la gestació i el postpart amb l’objectiu de facilitar la recuperació d’aquestes dones al seu lloc després de l’embaràs i d’haver donat a llum.

D’altra banda, la Direcció té previst habilitar en les pròximes setmanes la primera sala de lactància materna, que se situarà en la seu de Paterna i permetrà la readaptació temporal del lloc de treball de la primera bombera forestal mentre dure el seu període de lactància. Aquesta sala s’ha dissenyat com un espai confortable i segur que reuneix tots els requisits perquè les mares lactants puguen donar el pit als seus bebés o realitzar l’extracció, assegurant les condicions adequades de privacitat i intimitat.

La SGISE continua treballant, al costat de les seccions sindicals, en el procés d’elaboració del seu I Pla d’Igualtat d’Oportunitats amb l’objectiu d’establir i desenvolupar polítiques que integren la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes; a més de l’impuls i foment de mesures per a aconseguir la igualtat real en el si de la seua organització.

Següent notícia
Compartix la notícia