Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

La Generalitat reforçarà la vigilància aèria aquest estiu davant el risc d’incendis forestals

20 juny 2023

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha reunit aquest matí a tots els organismes que intervenen en els incendis forestals per a coordinar les accions preventives i les actuacions en cas que es produïsquen un incendi forestal aquest estiu, en el marc del Pla d’Incendis Forestals de la Comunitat Valenciana (PEIF).

Durant la reunió, a través de videoconferència, els responsables d’Emergències de la Generalitat han assenyalat que entre juliol i setembre es reforçarà la vigilància aèria i terrestre de la superfície forestal de la Comunitat Valenciana i es comptarà amb mitjans aeris del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. A més, s’incrementaran les mesures dissuasives entre la població.

Com a novetat, les unitats helitransportades del Servei de Bombers Forestals comptaran amb sis helicòpters i els mantindran durant tot l’any, duplicant així els recursos aeris dels quals disposaven aquestes unitats fins al moment. La Generalitat disposarà d’un operatiu diari compost per més de 600 professionals dedicats a la prevenció i extinció d’incendis forestals.

El dispositiu previst està format pel personal tècnic en emergències i pel Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat que comptaran amb 40 autobombes i 18 mitjans aeris. A més, el KAMOV, un recurs aeri de gran capacitat i eficàcia, estarà actiu en la Comunitat Valenciana fins al pròxim 16 d’octubre.

Per part seua, el Servei de Prevenció d’Incendis de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica mobilitzarà personal tècnic forestal, agents mediambientals, personal en els observatoris fixos, unitats de prevenció, a més de les centrals de prevenció d’incendis i un equip de suport.

A aquest dispositiu se sumaran els efectius dels consorcis provincials de bombers i els bombers municipals de les capitals de província, a més de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, que mantindran les dotacions als parcs i, en el cas que la previsió meteorològica siga favorable a la propagació d’incendis forestals, es reforçaran els torns de vigilància.

Durant l’estiu en funció dels nivells de risc, l’operatiu adoptarà mesures preventives previstes en el nivell de risc màxim d’incendis forestals (nivell 3 de preemergència). El personal del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat realitza labors de vigilància i prevenció a més de respondre davant l’extinció de possibles incendis forestals. Està previst el vol de reconeixement de 3 mitjans aeris de la Generalitat per a realitzar rutes de vigilància preventiva carregats amb aigua i retardant. Per a això, s’han establit 7 rutes per les tres províncies, especialment en els territoris amb major massa forestal.

Següent notícia
Compartix la notícia