Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Emergències participa en les proves pilot del projecte europeu ASSISTANCE per a integrar la realitat virtual en la formació en emergències

26 març 2022

Una delegació del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat participarà, en representació de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), en la segona prova pilot del projecte europeu ASSISTANCE que se celebra a Rotterdam del 28 de març a l’1 d’abril. L’equip operatiu d’emergències avaluarà la idoneïtat de les eines tecnològiques que s’han desenvolupat dins d’aquest projecte que persegueix incrementar la protecció i l’eficiència dels equips operatius de primera intervenció en emergències a través de l’ús de noves tecnologies.

Durant les jornades de treball s’aprofundirà en la formació de l’ús d’eines de realitat virtual, mixta i augmentada aplicades a l’entrenament del personal operatiu d’intervenció en emergències. També es realitzarà un exercici pràctic en el qual se simularà un accident en una planta química.

A més del personal operatiu del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, també es desplaçarà a la trobada a Rotterdam una persona responsable de formació, en qualitat d’observadora, assistint als exercicis des de la Sala de Control on comprovarà el funcionament de les eines que s’han desenvolupat en l’àmbit del projecte ASSISTANCE.

Avaluar la realitat virtual i augmentada aplicades a la formació en emergències

La AVSRE forma part del projecte ASSISTANCE, al costat d’una vintena d’entitats i organismes de la Unió Europea que coordina la Universitat Politècnica de València, des de maig de 2019. En el marc del projecte s’han desenvolupat dos tipus d’eines tecnològiques: l’ús d’aplicacions SA o Situation Awareness i plataformes de realitat virtual, mixta o augmentada.

Aquestes eines estan enfocades a incrementar la presa de consciència de la situació en la qual intervenen les unitats operatives amb vídeos en temps real de l’emergència o el coneixement de l’estat de les vies d’evacuació.

Proporcionen dades precises de la ubicació dels recursos humans i materials, així com de l’estat físic dels intervinents, capturats mitjançant sensors biomètrics; i del risc present en l’entorn, mitjançant sensors embarcats en vehicles controlats a distància, tant aeris (drons) com a terrestres (robots).

Següent notícia
Compartix la notícia