Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Emergències activa el pla extraordinari contra incendis forestals per Setmana Santa i Pasqua

27 març 2021

El Servei de Bombers Forestals de la Generalitat realitzarà tasques de prevenció i es reforcen els vols de vigilància i incrementen els efectius en zones de muntanya i recreatives.

L’Agència Valenciana Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha activat un dispositiu extraordinari entre l’1 i el 12 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa i la Pasqua, que inclou l’augment de la vigilància aèria i terrestre de la superfície forestal i de les mesures dissuasives per a evitar incendis forestals.
El Servei de Bombers Forestals de la Generalitat farà tasques de prevenció durant les 24 hores del dia i el telèfon únic d’emergències 1·1·2 incrementa el seu personal en un 14%.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que l’operatiu “s’ha reforçat respecte a anys anteriors perquè ens preocupa la previsió d’una gran afluència de visitants a les àrees naturals i zones recreatives de la Comunitat Valenciana durant la Setmana Santa i la Pasqua, a causa dels nous hàbits socials que han generat les restriccions de mobilitat decretades per la Generalitat per a lluitar contra la COVID-19”.

La Generalitat disposarà de 80 mitjans d’extinció terrestres i 16 mitjans aeris corresponents a unitats de Bombers Forestals terrestres i helitransporadas.

En total, 3.720 professionals realitzaran labors de vigilància i prevenció a més de respondre davant l’extinció de possibles incendis forestals. S’ha previst un pla per a mantenir l’operatiu de vigilància en zones estratègiques també durant la nit.

La sala de telefonades de l’1·1·2 comptarà amb 707 professionals operatius durant aquest període (525 persones operadores, 146 coordinadores i 36 supervisores), la qual cosa suposa un increment del 14% respecte al servei extraordinari ja reforçat amb motiu de la COVID-19.

D’altra banda, s’ha establert un dispositiu especial de vigilància aèria preventiva amb vols que s’intensificaran durant els caps de setmana i els dies festius des de les bases d’Énguera, Setaigües i l’Aeroport de Castelló. Aquests avions aniran carregats amb aigua i retardant per a actuar immediatament en cas d’incendi forestal.

Aquests efectius se sumen als previstos per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que també intensificarà la presència de les Unitats de Prevenció d’incendis amb 174 recursos i 417 persones.

Per part seva, els consorcis provincials de bombers i els bombers municipals de les capitals de província han comunicat que mantindran les dotacions habituals als parcs i en el cas que la previsió meteorològica sigui favorable a la propagació d’incendis forestals, es reforçaran els torns.

La Consellera Bravo ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania “perquè intensifiquin la precaució i cautela amb el patrimoni natural valencià davant la situació extraordinària que estem vivint”.

La titular d’Interior ha demanat que evitin comportaments temeraris “en l’encesa de foc per a cuinar en el camp o en la realització de recorreguts de risc sense la preparació adequada”.

Finalment, ha recordat que “no és incompatible el gaudi dels dies festius amb la col·laboració pel respecte a la normativa de la Generalitat per la COVID-19”. Neteja Copia el text

Següent notícia
Compartix la notícia