Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Els bombers forestals i l’1·1·2 Comunitat Valenciana s’estrenen en Expojove 2022 per a acostar la infància els serveis d’Emergències

26 desembre 2022

El Servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana i l’1·1·2 Comunitat Valenciana estrenen un espai de més de 250 metres quadrats situat en Expojove per a donar a conéixer a tots els visitants la importància del treball que desenvolupen els organismes de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que “la presència tant del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat com de l’1·1·2 Comunitat Valenciana, té com a objectiu que la infància conega de primera mà quins són els consells bàsics d’autoprotecció davant una eventual situació de perill”.

Ángel ha explicat que amb aquest espai “acostem als més xicotets l’important treball de les persones que formen part dels equips d’Emergències, des de la telefonada inicial que es realitza a l’1·1·2 fins a la presència dels equips en el transcurs de l’emergència”. Una aposta clara -ha dit- de la Generalitat “per a aproximar durant aquests dies de festa d’una manera amable i didàctica el valor del treball dels qui cada dia ens protegeixen”.

En eixe sentit, la Gerent de la SGISE, María Duart, ha destacat que “estar en iniciatives com Expojove suposa una oportunitat per a concienciar a les persones més joves sobre la gran tasca que realitza el nostre servei de Bombers i Bomberes Forestals”.

L’espai que ha obert hui les seues portes compta amb un vehicle autobomba del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat. D’aquesta manera, els xiquets i xiquetes podran explorar com és el vehicle d’intervenció que utilitzen aquests professionals en els incendis forestals.

Atraccions i espais didàctics

A més, s’ha instal·lat un parc multiaventura destinat a xiquets i xiquetes d’entre 4 anys i 12 anys que, de manera autònoma i segura, podran recórrer els diferents desafiaments que proposen els jocs, des d’un pont penjant de cordes, lianes o xarxes tipus tela d’aranya.

Aquest recorregut es completarà amb un photocall que els permetrà fotografiar-se disfressats de bombers, a més de dues àrees didàctiques conduïdes per professionals de tots dos serveis, en les quals els més xicotets podran realitzar activitats per a conéixer de primera mà quines parts té una autobomba, quins són els consells que han de seguir davant una eventual situació de perill durant el seu dia a dia o en què consisteix el telèfon 1·1·2

“Es tracta, en definitiva, que la nostra infància conega través de material didàctic les principals mesures d’autoprotecció per a evitar riscos innecessaris en qualsevol moment del seu dia a dia. Parlem de situacions quotidianes en les quals han de comprendre els riscos als quals s’enfronten per a previndre’ls, però també d’eventuals escenaris d’emergència en els seus entorns més pròxims per als quals han d’estar preparats”, ha conclòs el secretari autonòmic.

Següent notícia
Compartix la notícia