Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Els bombers forestals de la Generalitat prevenen que la propagació de la borreta dels xops provoque incendis forestals

12 juny 2021

Les unitats de bombers i bomberes forestals de la Generalitat fan tasques de prevenció d’incendis forestals en les zones en les quals és abundant la presència de la borreta dels xops.

La pelussa que embolica la llavor dels xops és altament inflamable, a més es dissemina fàcilment en l’entorn per la seua lleugeresa i gran volatilitat. L’època de floració és al maig i juny, mesos en què es produeixen grans acumulacions en zones forestals, en les àrees recreatives de les muntanyes i en zones d’interfície urbana-forestal.

Durant aquests mesos, els bombers i bomberes forestals, sobretot de les unitats situades a les comarques de l’Alcoià, el Comptat i l’Alacantí, realitzen serveis de prevenció d’incendis forestals en les zones d’acumulació de borreta del xop. Aquesta activitat consisteix a endurir amb reg d’alta pressió la massa de pelussa acumulada i evitar que servisca de combustió tant en la zona en la qual es troba com en aquelles a les quals poden arribar per la seua gran volatilitat.

La ràpida capacitat de propagació de la pelussa provoca que es quede travada a l’interior d’altres espècies arbòries i que puga ser la causa d’incendis en les zones pròximes a les xoperes.

Aquest tipus de dispositius preventius es realitzen en col·laboració amb els serveis propis dels ajuntaments i amb altres serveis de prevenció com els de la Conselleria de Mediambient ja que la necessitat de combatre la seua disseminació es concentra en un període temporal molt curt.

Següent notícia
Compartix la notícia