Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Elisa Núñez es reuneix amb els bombers forestals voluntaris al Marroc i Líbia per a felicitar-los per la seua missió humanitària

26 setembre 2023

La Consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha visitat aquesta vesprada la seu del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat per a felicitar personalment els cinc professionals que van posar rumb recentment al Marroc i Líbia per a desenvolupar allí missions humanitàries.

En paraules de la titular d’Interior, “els bombers que han estat desenvolupant tasques de voluntariat en un escenari tan summament difícil i amb tantes penúries són autèntics herois. Tot un orgull per al poble valencià que volem reconéixer hui públicament des del Consell”.

Durant les passades setmanes, han sigut cinc els bombers forestals que s’han enrolat en diferents missions humanitàries al Marroc, amb motiu de la catàstrofe pel terratrémol que va tindre lloc a Marràqueix, i a Líbia després de les devastadores inundacions provocades pel temporal Daniel.

D’una banda, Rafael Lisa (Unitat helitransportada de Mutxamel) es va sumar a l’equip de rescat de l’associació  GEA España. Per una altra, els voluntaris de la Unitat de resposta en incendis forestals URIF Internacional, Edgar Xavier Juan (Castello de Rugat) i Iván Jordá (Unitat helitransportada de Cocoll), participarom al costat de   Manuel Ruiz (unitat de Castello) de Bombers pel Món en un dispositiu d’ajuda.

Paral·lelament, Xevi Bolumar (unitat de Xérica) es va desplaçar a Líbia amb Bombers pel Mon amb la finalitat de fer tasques de rescat i salvament després de les devastadores inundacions que han deixat més de 5.000 persones desaparegudes.

Per a facilitar que pogueren dur a terme aquestes missions, des del Servei se’ls va concedir permisos retribuïts, i se’ls va autoritzar el trasllat i ús dels EPI’s.

Núñez ha volgut fer extensiva també la felicitació a tots els professionals valencians que han participat en els contingents, procedents del Consorci de Bombers de València, el Consorci de Bombers d’Alacant, els Bombers de l’Ajuntament de València i l’Hospital Francesc de Borja de Gandia.

Següent notícia
Compartix la notícia