Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

El Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat distingit per l’agrupació de Protecció Civil d’Orihuela per la seua labor durant la pandèmia

15 gener 2022

L’agrupació de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Orihuela ha distingit amb una placa d’honor al Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat per la seua participació en el control de l’expansió de la COVID-19 durant l’any 2020. L’acte de reconeixement “a la gran labor desenvolupada contra de la pandèmia a Orihuela” s’ha celebrat aquest matí a l’auditori de la Fundació Mediterrani del municipi de la Vega Baixa, on dos integrants de l’Operatiu han rebut la distinció en representació del Servei.

El Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat ha tingut un paper fonamental en la contenció de la pandèmia en tot el territori valencià. A la Vega Baixa es van realitzar nombrosos serveis en 21 municipis de la comarca durant tot el 2020. Especialment rellevants van ser aquells relacionats amb l’aigualeig i desinfecció de vials i llocs de pública concurrència, interior de col·legis i instal·lacions públiques de localitats com Orihuela, Cox, Albatera, Callosa de Segura, Granja de Rocamora o Rafal.

També destaca el subministrament de desinfectant a tres ajuntaments de l’àmbit rural de la Vega Baixa i el repartiment de material sanitari de primera necessitat durant els primers mesos d’estat d’alarma, sent responsables del proveïment de material sanitari a diferents organismes com a màscares quirúrgiques i FFP2, ulleres i pantalles de protecció, guants de làtex, gel *hidroalcóholico o bussos *intergales per al risc biològic. Només a la comarca de la Vega Baixa es van realitzar subministraments a 53 residències de la tercera edat, 43 ajuntaments, 9 associacions de Protecció Civil, i altres tants quioscos que en tota la província d’Alacant van sumar la xifra de 349.

Durant l’acte de lliurament de distincions també s’ha reconegut el treball al llarg de la pandèmia d’altres entitats en la localitat com la Policia de la Generalitat, la Policia Nacional i la Policia Local d’Orihuela; la Guàrdia Civil de Torrevieja i el *destacamiento de Trànsit-Guàrdia Civil d’Orihuela; el Ministeri de Defensa i la Subdelegació del Govern a Alacant; l’àrea de Salut d’Orihuela i Torrevieja; Creu Roja Orihuela; el departament de prevenció de riscos laborals del consistori o les regidories de Benestar Social, Neteja Viària i Residus Sòlids Urbans.

A més, s’han entregat medalles a 12 voluntaris per les seues actuacions realitzades durant la pandèmia i s’ha presentat al voluntariat de Protecció Civil, les persones aspirants i els caps d’equip de l’Agrupació d’Orihuela.

Següent notícia
Compartix la notícia