Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

El Servei de Bombers Forestals participa en el #GranSimulacre2022 en el qual han participat 20 organismes

23 novembre 2022

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana (AVSRE) ha realitzat hui un gran simulacre multiemergència per risc químic i radiològic que ha posat a prova la capacitat de resposta de 20 organismes. L’exercici, que ha portat a mobilitzar durant quatre hores a 250 efectius, s’ha desenvolupat en quatre escenaris simultanis en l’àrea industrial d’Almussafes, una prova d’estrès que es realitza com a última fase del procés d’implantació del Pla d’Emergències de les Àrees Industrials del municipi.

El simulacre, que recrea una emergència d’escenaris múltiples, ha comptat amb la participació del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat en l’avituallament dels efectius, l’assistència d’emergències i comunicació, a més de la simulació de l’extinció d’un incendi forestal en una zona pròxima a l’àrea industrial d’Almussafes.

La gerent de la Societat Valenciana de Gestió Integral de Emergències (SGISE), María Duart, ha destacat durant l’exercici que “la SGISE ha aportat la resposta logística necessària per a l’avituallament de les més 250 persones de l’operatiu desplegat. A més, les nostres dotacions han col·laborat en la recreació de les diferents emergències per a donar major sensació de realitat als escenaris”.

María Duart ha indicat que “aquest simulacre ens mostra com una emergència inicial pot derivar en diverses situacions de perill durant l’actuació de les agències que participen en aquesta. En aquest nou context d’escenaris d’emergències múltiples és important intensificar la labor de coordinació entre els organismes que participen en la catàstrofe per a donar una resposta més ràpida i eficaç. Per això exercicis com el d’Almussafes ens ajuden a estrènyer els llaços de cooperació, cohesió i coneixement mutu de tots els efectius, a més de millorar el nostre grau de preparació”.

La responsable de la SGISE ha agraït “la participació dels diferents departaments del servei per a dur a terme aquesta prova amb èxit”.

Següent notícia
Compartix la notícia