Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

El Servei de Bombers Forestals incorpora una nova base que acollirà a les unitats de Segorbe i Altura

4 juliol 2023

El Servei de Bombers i Bomberes Forestals ha sumat a les seues infraestructures una nova base a Segorbe. La instal·lació, de més de 660 metres quadrats de superfície i altres 390 metres quadrats exteriors, està situada en el polígon industrial L’Esperança. Aquestes noves dependències acullen ja a la unitat de Segorbe i en els pròxims dies als bombers i bomberes de la unitat d’Altura.

La base disposa d’un hangar destinat a albergar vehicles en la seua part central i d’una zona destinada al personal que comprén diferents espais, entre ells, banys i vestuaris masculins i femenins, un bany accessible, un despatx, una cuina-menjador, un quarto per a llavar, un gimnàs i dues dependències on guardar els Equips de Protecció Individual (EPI’s). A més, s’han destinat també dos amplis espais per al Servei. Un d’ells com a magatzem general i l’altre alberga material per a les unitats.

Aquesta actuació forma part del pla d’infraestructures per a millorar i adequar les bases d’emergències dels bombers i bomberes forestals. Seguint aquest pla, s’està actuant en la nova construcció, reforma i ampliació del 50% de les bases amb l’objectiu de modernitzar-les de manera homogènia i adequar-les a les necessitats operatives i de confort d’un cos d’intervenció ràpida preparat per a atendre qualsevol tipus d’emergència.

La Generalitat ha invertit 5,1 milions d’euros en aquest programa per a la modernització i millora de 27 de les 56 bases que acullen les 62 unitats del Servei. Les noves infraestructures milloren la capacitat de resposta i l’eficàcia d’uns professionals que han de fer front a catàstrofes cada vegada més complexes i l’escenari multiemergència.

En 2023 s’executaran noves actuacions en 10 infraestructures. Concretament en la base de la unitat i el centre logístic de Morella, les noves instal·lacions en Planes i Titaguas, la reforma integral de les instal·lacions d’Utiel i Cabanes, l’adequació de les de Calles, Fuenterrobles, Ayora i la construcció d’un circuit de pràctiques per a conducció d’autobombes i vehicles 4×4 a Onil.

El nou model de Base d’Emergències se centra en els principis de funcionalitat, seguretat, eficiència energètica i inclusió.

Següent notícia
Compartix la notícia