Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

El Servei de Bombers Forestals de la Generalitat realitza 4.217 actuacions en 2022

7 gener 2023

El Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat ha realitzat 4.217 actuacions durant l’any 2022, una xifra que suposa un 37% més que l’exercici anterior, quan es van registrar un total de 3.071 serveis. Segons el balanç de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE), de les actuacions que s’han atés durant l’exercici 2022, un 73% (3.077) es corresponen amb diferents tipus d’incendis, com a forestals, de vegetació no forestal, en indústries i també en carreteres.

Entre les actuacions que ha atés l’operatiu destaquen el rebuig de vies públiques en pluges o riuades, la neteja de carreteres de la xarxa secundària o el condicionament de camins i pistes rurals, incidents per al que els bombers i bomberes forestals es van mobilitzar en 395 ocasions (9%).

A aquestes, li segueixen les intervencions en salvaments, rescats, assistències a persones, en les quals s’han comptabilitzat un total de 317 mobilitzacions, una xifra que representa el 8% del total de serveis. El balanç anual indica que durant els episodis de nevades s’ha assistit a municipis afectats en 15 serveis. Cal destacar que l’operatiu es va mobilitzar durant 2022 un total de 413 ocasions per a realitzar serveis que finalment van ser una falsa alarma, una dada que suposa el 10% del total d’actuacions.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha assenyalat que el Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, gestionat per la *SGISE “s’ha consolidat com un cos d’intervenció amb una gran capacitat de resposta per a assistir a la societat valenciana en diversos tipus d’emergència”.

Ángel ha recordat que aquest servei “ha jugat un paper essencial en diferents episodis com la *Dana de 2019, la pandèmia del COVID-19 o els grans incendis que ens van assotar aquest estiu en la Comunitat”. Per això -ha avançat- “durant 2023 aquest servei continuarà impulsant la formació, la innovació i la cerca de noves solucions davant els escenaris de vulnerabilitat als quals ens enfrontem per a minimitzar els riscos de la nova tipologia d’emergències”

Següent notícia
Compartix la notícia