Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

El Servei de Bombers Forestals de la Generalitat intensifica la seua vigilància en paratges naturals per a previndre incendis

14 abril 2022

El Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat intensifica les tasques de vigilància preventiva contra incendis forestals en els paratges naturals de la Comunitat Valenciana durant els dies de Setmana Santa i fins dilluns que ve 25 d’abril. Una vigilància que es manté en llocs estratègics de les tres províncies també durant la nit.

El dispositiu especial de vigilància forma part del pla de vigilància dissuasiva i mesures especials que ha posat en marxa l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per a lluitar contra els incendis forestals en la Comunitat Valenciana. El dispositiu coordinat per Emergències està compost per més de 600 professionals i un 9% més de personal del 1·1·2 Comunitat Valenciana durant aquests dies. En el cas del Servei de Bombers i Bomberes Forestals hi haurà 40 unitats terrestres que comptaran amb 40 autobombes i 6 unitats helitransportades, 2 en cada província.

Durant aquests dies, el dispositiu del Servei de Bombers i Bomberes Forestals actua com si hi haguera nivell 3 de preemergència per risc d’incendis forestals, realitzant les labors habituals de vigilància i prevenció pròpies d’aquesta situació.

Les rutes de vigilància inclouen les àrees recreatives més visitades durant aquestes festes on s’intensifiquen les accions de conscienciació, divulgació i difusió de mesures preventives. Segons Pedro Garcelán, cap de dotacions operatiu de la Zona 3, “Posem l’accent en les zones més sensibles i amb major afluència de gent. En aquestes dates són moltes les persones que ixen a la muntanya a fer senderisme o menjar-se la mona, i és important recordar-los que han de ser respectuosos amb el medi ambient i recollir el fem, perquè un vidre o una burilla mal apagada pot provocar un incendi”

En aquest període, està prohibit realitzar cremes de restes agrícoles, encara que estiguen autoritzades pel pla local de cremes o fer fogueres en els terrenys forestals o a menys de 500 metres d’aquests. En les àrees recreatives es permet fer foc en les zones habilitades per a això, excepte els dies en què es declare nivell 3 de preemergència, i en aquest cas seran precintades.

Següent notícia
Compartix la notícia