Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

El parc de Yátova acull la primera trobada entre dones del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat

7 març 2022

(07-03-22). Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE) ha celebrat la primera trobada de dones del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat al parc d’emergències de Yátova. L’acte ha comptat amb la participació d’una representació de professionals pertanyents a diferents àrees operatives, tècniques i d’administració de la SGISE, que han intercanviat experiències i propostes de millora per a aconseguir la plena igualtat en l’empresa.

Durant la trobada han compartit impressions i idees sobre diversos eixos relacionats amb la presència equilibrada entre homes i dones en l’organització, les mesures de conciliació i corresponsabilitat, la salut laboral i protecció amb perspectiva de gènere, la comunicació i formació en matèria d’igualtat, o les mesures contra la violència de gènere i contra l’assetjament sexual o per raó de gènere, entre altres assumptes.

S’ha posat de manifest que només el 8% de la plantilla de la SGISE està formada per dones, una majoria masculina habitual en l’àmbit dels serveis d’emergències i de seguretat a Europa. En l’operatiu del SBF la presència és minoritària (5’8% en unitats terrestres i 2% en *helitransportadas) mentre que en serveis centrals aconsegueix quasi la meitat (46%).

En este sentit, aquesta trobada, que naix amb la vocació de repetir-se cada any entorn al 8 de març, pretén posar en valor els perfils professionals de les dones que fan possible un servei públic essencial, a més d’escoltar les seues necessitats específiques i propostes de millora.

Les propostes i experiències recollides durant la jornada serviran també per a guiar les accions correctives que ha de contindre el primer Pla d’Igualtat entre Dones i Homes que està elaborant la SGISE.

Següent notícia
Compartix la notícia