Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

El Consell d’Administració de la SGISE aprova un pla de compliance i la creació d’un canal ètic per a l’empleat

19 juny 2023

El Consell d’Administració de la Societat de Gestió Integral de Serveis d’Emergències (SGISE) ha aprovat un pla d’ètica, bona administració i compliance per a identificar i classificar els riscos operatius i legals als quals s’enfronta l’empresa pública. A través d’aquest programa, la SGISE reforça els seus mecanismes de prevenció, gestió i control del compliment normatiu i la prevenció de conductes il·lícites.

El pla de Compliance acordat per l’òrgan de direcció de l’empresa  pública és un instrument clau per al compliment d’un doble objectiu. El primer, garantir els estàndards i normatives vigents en el sector públic i, en segon lloc, un mecanisme per a la defensa de l’interés general, l’optimització de la gestió pública, el control de la despesa pública i la millora en la qualitat dels serveis.

El pla d’ètica, bona administració i compliance també integra l’anàlisi i verificació de riscos, accions de sensibilització que fomenten la cultura del compliment dins de les institucions, mesures de control per a garantir una bona praxi, o auditories externes independents que garantisquen la transparència i integritat.

La gerent de la SGISE, María Duart, ha subratllat que amb l’adopció del programa l’entitat pública “contribuirà a millorar la cultura del compliment, impulsarà una millor gestió i control intern sobre els processos i procediments, i determinarà a quins riscos està més exposada l’empresa per a dissenyar mesures més adequades i efectives per a previndre-los”.

El nou programa -ha indicat Duart- “contempla l’aplicació d’un conjunt de mesures transversals, des de la gestió de regulacions externes i polítiques internes, fins a la capacitació integral dels empleats i empleades de l’empresa o la creació d’un canal ètic per a advertir de possibles comportaments il·lícits”.

Canal Ètic

La responsable de SGISE ha avançat que el canal intern d’informació, denominat Canal Ètic, és una nova eina a la disposició de la plantilla per a poder comunicar qualsevol conducta que supose una infracció, accions o omissions que impliquen la vulneració d’algun dret en la organització. Un mecanisme de detecció precoç de conductes i accions irregulars que se sumarà en les pròximes setmanes a la resta de mesures de control intern.

Es pot accedir a aquest canal a través de www.sgise.es, en l’apartat que es troba al peu de la pàgina. Els detalls de la política de privacitat del Canal Ètic també poden consultar-se en la web de SGISE, en la pestanya “Documents d’interés”.

Següent notícia
Compartix la notícia