Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

El Consell aprova el decret que regula la creació de la Unitat Valenciana d’Emergències

17 febrer 2023

El Servei El Consell ha aprovat el decret pel qual es regula la creació de la Unitat Valenciana d’Emergències (UVE), unitat de gestió de caràcter operatiu i de coordinació de la Generalitat a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE).

La creació de la UVE té com a objectiu garantir la ràpida intervenció en qualsevol part de la Comunitat Valenciana; mantindre’s activa de forma continuada, assegurant els relleus pertinents durant la intervenció; col·laborar amb la resta dels serveis d’emergències i possibilitar la projecció a l’exterior en el marc del Sistema Nacional i Europeu de Protecció Civil, prèvia mobilització del Ministeri d’Interior.

Entre les seues funcions està l’extinció d’incendis forestals sota la directriu del Pla Especial Davant el Risc d’Incendis Forestals de la Comunitat Valenciana, la intervenció en emergències d’origen meteorològic, en emergències sísmiques i per sismes submarins, segons els plans o la col·laboració en la volta a la normalitat de les zones afectades i la cooperació en situacions d’emergència social sota la direcció dels organismes competents d’aquestes.

La UVE és un projecte que parteix d’unes estructures ja existents com el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat (CEE) i la Societat de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE).

Aquesta unitat, prendrà com a base l’estructura de la SGISE, formada per bombers i bomberes forestals de la Generalitat. Un servei que ha demostrat, a més d’una notable capacitat de treball, una gran versatilitat en grans crisis com la pandèmia, o la DANA de 2019 per a atendre la població en aquestes greus catàstrofes, així com els grans reptes derivats d’emergències climàtiques que han afectat el nostre territori.

Aquest fet, al costat dels nous escenaris d’emergència que es preveu que continue presentant el canvi climàtic, posen en evidència la necessitat de dotar a la Comunitat Valenciana de recursos ampliats de protecció civil. Tant per a donar resposta a les emergències ordinàries com a les extraordinàries i millorar el suport a la ciutadania en aquestes situacions.

El decret recull que la nova unitat disposarà de plena capacitat de comandament i control sense prejudici del que s’estableix en la Llei 13/2010 de protecció civil i gestió d’emergències de la Generalitat en el qual s’atribueix a la persona titular de la Conselleria competent en matèria de protecció civil l’exercici de comandament únic de l’emergència.

La Unitat Valenciana d’Emergències, a més, desenvoluparà capacitats logístiques, d’anàlisis i suport tecnològics en situacions que exigisquen un alt nivell d’especialització prèvia formació i homologació dels mitjans i la creació dels protocols necessaris per a això.

Següent notícia
Compartix la notícia