Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

El centre logístic de Callosa de Segura del Servei de Bombers Forestals atendrà les necessitats de 45 municipis en futures emergències

13 abril 2023

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat hui que el centre logístic de Callosa de Segura del Servei de Bombers i Bomberes Forestals atendrà les necessitats de 45 municipis en futures emergències a les comarques de la Vega Baixa, Alt i Mitjà Vinalopó. Bravo, que ha visitat aquest matí el centre de Callosa de Segura, ha subratllat que aquest magatzem, juntament amb el d’Alcoi, “reforça la capacitat de resposta operativa del Servei de Bombers i Bomberes Forestals a la província d’Alacant”.

L’objectiu d’aquesta instal·lació – ha indicat- “és disposar de material d’emergència per a atendre la població davant futures catàstrofes, especialment les derivades del canvi climàtic, com fenòmens DANA o sismes, les causes de risc més freqüents a les comarques del sud d’Alacant”.

A més, ha assegurat que amb la posada en marxa d’aquest magatzem “Alacant ja disposa dels dos centres logístics previstos en el Pla d’Infraestructures del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat per a dotar a l’operatiu de totes les eines que permeten afrontar futures emergències de manera més eficaç a la província”.

L’espai de magatzematge de Callosa està destinat a elements de primers auxilis, mòduls de desplegament ràpid i material per a fer front a inundacions, com sacs terrers, bombes de buidatge, remolcs de suport, material de recanvi d’automoció, a més de vehicles especials de remolc de suport logístic i vehicles de reserva per a emergències.

La responsable d’Interior ha remarcat, que a aquest magatzem se suma el d’Alcoi, “un centre també situat estratègicament per al repartiment de material logístic en tindre a poca distància diverses unitats de Bombers Forestals com Font Roja, Vall d’Alcalà, L’Orxa i Onil, un factor que fa més eficient el treball de proveïment logístic als diferents Parcs d’Emergències i Unitats”.

Un altre dels valors estratègics del centre -ha continuat- “és el seu enclavament operacional prioritari, en estar situat al costat de dos espais naturals protegits d’alt valor ecològic, com el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja i el Parc Natural de la Serra de Mariola”.

Següent notícia
Compartix la notícia