Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Dos bombers forestals posen rumb a Senegal per a participar en un projecte de Bombers pel món

26 gener 2023

Els bombers forestals Pablo García i Manuel Ruiz, cap de la unitat de Navarrés i corretorns de Castelló respectivament, posaran rumb hui al Senegal per a participar durant deu dies en un projecte solidari de l’ONG Bombers pel món. Juntament amb cinc bombers de l’Ajuntament de València i una infermera de la Fe, impartiran formació en primers auxilis, reglament contra incendis i plans d’evacuació a la població local.

Manuel Ruiz, director del projecte, ha subratllat que la seua motivació per a participar en aquesta iniciativa “va sorgir quan vaig prendre consciència que podia compartir una cosa molt valuosa per a ells: coneixement i experiència per a poder contribuir en la millora de la vida de les persones i que podem col·laborar en per a resoldre les seues necessitats”.

Per part seua, Pablo García apunta que aquest viatge sorgeix després d’una altra experiència satisfactòria solidària impulsada per Bombers pel món a Ucraïna. “En aquell moment vaig pensar que no seria l’única i em va impulsar a continuar enrolant-me en iniciatives solidàries. Quan tens un treball que és tan vocacional com el nostre, acaba traspassant la teua jornada laboral, almenys en el meu cas”.

La Societat Valenciana de Gestió Integral Serveis d’Emergències (SGISE) ha proporcionat tres motxilles completes de primers auxilis destinades a fins formatius, que es donaran quan acaben els tallers. A més, segons el seu director executiu, Baltasar Ortiz, “des de l’empresa volem fomentar aquest tipus d’iniciatives solidàries i incrementar cada any la nostra participació. Per això, actualment s’està redactant un conveni de col·laboració amb Bombers pel món que esperem formalitzar en breu”.

Es preveu que al llarg de la seua estada els voluntaris realitzen diversos tallers de formació en primers auxilis a Dakar i Yeumbeul. No obstant això, el gruix del projecte es desenvoluparà en la Universitat de Zinguichor, on es duran a terme sessions d’assessorament en prevenció i extinció d’incendis, i jornades sobre comportament en cas d’emergències i ús de sistemes de prevenció contra incendis.

Hui ha tingut lloc un acte de comiat al parc central dels bombers de l’Ajuntament de València.

Següent notícia
Compartix la notícia