Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Direcció i sindicats reprenen la negociació per a dissenyar el Pla Extraordinari d’Estabilització de la SGISE

20 abril 2022

La Direcció de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE) i les cinc seccions sindicals han représ aquest matí les converses per a dissenyar conjuntament un Pla Extraordinari d’Estabilització, una vegada definits per part de la Secretaria d’Estat de Funció Pública els criteris oficials que han de servir d’orientació en els processos d’estabilització en tota Espanya, i a l’espera del VI Acord de la Comissió de Diàleg Social. Totes les parts han acordat treballar per a estabilitzar el màxim nombre de places possible que permeta la llei.

La Direcció ha explicat que en aquests moments està verificant el nombre de llocs que compleixen els requisits legals fixats pel Govern per a poder determinar les places concretes que s’inclouran. Així doncs, el procés s’obrirà per a estabilitzar a tots els treballadors i treballadores amb contractes indefinits no fixos i inclourà també les places vacants que actualment no estan ocupades per cap empleat fix. D’altra banda, s’ha acordat que les seccions sindicals treballen en una plataforma comuna consensuada que servisca de punt de partida per a negociar les bases, criteris, baremacions i tipus de proves que es desenvoluparan.

L’Oferta pública d’ocupació que reculla les places objecte d’estabilització extraordinària haurà de comptar amb l’autorització preceptiva de la Direcció General de Pressupostos i publicar-se en el DOGV abans de l’1 de juny. A més, la convocatòria d’aquesta OPE d’estabilització haurà de publicar-se en el DOGV abans del 31 de desembre de 2022. La llei preveu que el procés selectiu ha de resoldre’s abans del 31 de desembre de 2024.

El procés de negociació social, emprés en 2019 després de la subrogació del personal a la Generalitat, va fer un pas decisiu amb l’aprovació en el Congrés dels Diputats de la Llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública, que el dotava de plenes garanties jurídiques. La Comissió Negociadora de la SGISE es va constituir al febrer amb l’objectiu de negociar la forma de desenvolupament d’aquests processos, sempre en el marc de la normativa bàsica estatal i en la pròpia Llei 20/2021 de 28 de desembre. Les places a incloure són les que preceptivament complisquen amb els requisits indicats per la Llei 20/2021.

La Comissió de Negociació ha acordat mantindre el diàleg obert i s’ha emplaçat a una nova reunió per a continuar avançant en el disseny del Pla Extraordinari d’Estabilització de l’Ocupació.

Següent notícia
Compartix la notícia