Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.
Disponible a partir del 13/03/23 a les 9:00 h
Accedir
Accedix al procés d'estabilització extraordinari. Llei 20/2021, de 28 de desembre.

Cinc bombers forestals de la Generalitat mamprenen accions de voluntariat al Marroc i Líbia

13 setembre 2023

Cinc bombers forestals de la Generalitat Valenciana es troben duent a terme missions humanitàries al Marroc, amb motiu de la catàstrofe pel terratrèmol que va tindre lloc la setmana passada a Marràqueix, i a Líbia després de les devastadores inundacions provocades pel temporal Daniel.

D’una banda, Rafael Lisa (Unitat helitransportada de Mutxamel) s’ha sumat a l’equip de rescat de l’associació GEA España. Per una altra, els voluntaris de la Unitat de resposta en incendis forestals URIF Internacional Edgar Xavier Juan (Castelló de Rugat) i Ivan Jordá (Unitat helitransportada de Cocoll) estan participant juntament amb Manuel Ruiz (unitat de Castelló) de Bombers pel Món en un dispositiu d’ajuda. Juntament amb altres 13 voluntaris de diferents organitzacions realitzaran tasques de rescat i salvament fins al 15 de setembre.

Segons els responsables del projecte, s’està reforçant el treball dels dispositius locals, especialment en zones de llogarets inhòspits que es troben incomunicats. Una de les últimes tasques realitzades ha sigut el rescat la passada nit d’una xiqueta de 9 anys que es trobava sota les ruïnes.

“Després de molt barallar, després de passar 18 hores buidant 15 metres cúbics de terra i pedres, hem aconseguit traure-la. Serà difícil oblidar la imatge esquinçadora del rescat de xiqueta enrotllada en una manta, juntament amb l’alegria i celebració de la seua família per recuperar-la”, ha relatat Edgar Xavier Juan.

Paral·lelament, aquesta matinada, Xevi Bolumar (unitat de Xérica) ha enlairat rumb a Líbia juntament amb 5 voluntaris més de Bombers pel Món, amb la finalitat de fer tasques de rescat després de les devastadores inundacions que han deixat més de 5.000 persones desaparegudes.

Per a facilitar que puguen dur a terme aquesta missió, des de la SGISE ha autoritzat el trasllat i ús dels EPI’s del Servei de Bombers Forestals.

Següent notícia
Compartix la notícia